Practicum Inleiding Logica voor CKI

practicum 5 (maandag 29 oktober 2012)

Op het practicum te behandelen:

inleveropgaven (inleveren donderdag 8 november, vóór de eindtoets):

practicum 4 (maandag 22 oktober 2012)

Op het practicum te behandelen:

inleveropgaven (inleveren maandag 29 oktober, vóór het hoorcollege):

practicum 4 (maandag 15 oktober 2012)

Dit practicum is een werkcollege. Voor het timeslot van 15.15-17u is er zaal KNG80-2.31 (21) als extra zaaltje geboekt.

op het practicum te behandelen:

inleveropgaven (inleveren maandag 22 oktober, vóór het hoorcollege):

practicum 3 (maandag 1 oktober 2012)

Practicumopgaven te doen m.b.v. yices (d.w.z. modelleer de iedere vraag als satisfiability probleem, geef dat aan yices, en leg uit hoe de uitkomst van yices de oorspronkelijke vraag beantwoordt).

op het practicum te behandelen:

inleveropgaven (inleveren maandag 8 oktober, vóór/op de toets): Druk de uitvoer van het programma af (of kopieer de uitvoer naar een tekstbestand), en schrijf/tik daar eventueel verder benodigde antwoorden/toelichtingen bij. (Voorzie wat u inlevert altijd van uw naam, studentnr, en ook werkgroepnr.)

practicum 2 (maandag 24 september 2012)

Practicumopgaven over satisfiability te doen m.b.v. yices (1) (download) als getoond op het hoorcollege. Het programma is al geinstalleerd op de practicumcomputers, zie de yices instructie van ICT en Media, over hoe je het kunt gebruiken op de practicumcomputers. (Je kunt het ook thuis installeren. Lees b.v. aanvullende instructie voor Windows.)

Een vb is op het college behandeld, nl of A een semantisch gevolg van A & B is. Daartoe kan gecheckt worden of de verzameling { A & B, niet A } strijdig is. Deze verzameling wordt gecodeerd in het bestand test.smt die je in je homedirectory (zie je loginnaam onder places in een finder window) dient te plaatsen. Om te checken of een formule vervulbaar tik je vervolgens in een terminal in: yices -smt -e test.smt gevolgd door een return. (als de formule vervulbaar is dan geeft het programma een vervulling terug; anders zegt het unsat)

op het practicum te behandelen:

inleveropgaven (inleveren maandag 1 oktober): Druk de uitvoer van het programma af (evt. naar een tekstbestand), en schrijf/tik daar eventueel verder benodigde antwoorden/toelichtingen bij. (Voorzie wat u inlevert altijd van uw naam, studentnr, en ook werkgroepnr.)

Uitdaging:

practicum 1 (maandag 17 september 2012)

Practicumopgaven te doen m.b.v. de waarheidstabulator (openen met Firefox; heb even geduld na het indrukken van step)
op het practicum te behandelen:

inleveropgaven (inleveren maandag 24 september): Druk de uitvoer van het programma af, en schrijf daar eventueel verder benodigde antwoorden bij. (Voorzie wat u inlevert altijd van uw naam, studentnr, en ook werkgroepnr.)

Mocht u tijd over hebben, kijk dan alvast of u yices als benodigd in het volgende practicum kunt gebruiken.



Inleveropgaven dienen zelfstandig gemaakt te worden. Onderdelen van de opgegeven sommen uit de syllabus die noch bij de werkgroepopgaven noch bij de inleveropgaven voorkomen, kunt u natuurlijk zelf (buiten de werkgroepen) maken. Ook over die opgaven kunt u desgewenst vragen stellen tijdens de werkgroepen.